NTP-SZKOLL-15-0050 Összefoglaló

                                                                     

Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tehetség Program összefoglalója

A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tehetség Program során két kötelező szakkurzust valósítottunk meg. 2015 őszén került sor a pénzügyi szakkurzus lebonyolítására, amely a vállalatok, a vállalati pénzügyek oldalról készítette elő a 2016 tavaszán megvalósított számviteli szakkurzust, mivel a számviteli törvény változásai 2016. januártól hatályosak.

A szakkurzusok rövid tematikája letölthető innen.

A kiegészítő tevékenységek között 2016. május 4-én került megrendezésre a „Pénzügy, számvitel, controlling a változó szabályozás tükrében” című nyilvános gazdasági vitaest, amelyen okleveles könyvvizsgáló, okleveles közgazdász és üzemkontroller világították meg az elmélet és a változások gyakorlati oldalát. A rendkívül aktuális témák miatt a rendezvény a további egyetemi hallgatók körében is nagyon népszerű volt. A szakkollégiumi tevékenységhez kapcsolódó rendszeres vagy időszakos kiadványok szerkesztése és kiadása tevékenységhez tartozott a 2016-os Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny versenyfeladatának kiadása. Az Életképek–Évkönyv 2015 című kiadvány a Szakkollégium általános adatait, szervezeti és működési kereteit, a tagok bemutatását és a 2015-ös év szakkollégiumi eseményeit foglalja össze, mint például: rendezvények, szakmai versenyek, közösségépítés stb. Az Évkönyv a Szakkollégium fennállásának közelgő 20. évfordulójára is felhívta a figyelmet. 2016 júniusában jelent meg a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tehetség Program Tanulmánykötet, amely 4 fő jelenlegi és 1 fő leendő szakkollégista munkáját tartalmazza.

Köszöntő

A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium a Széchenyi István Egyetem első szakkollégiuma, amely 1997. szeptember 21-én alakult Győri Széchenyi Szakkollégium néven. Szakkollégiumunk célja, hogy a gazdaságtudományok iránt érdeklődő tehetséges, ambiciózus, alkotási vággyal rendelkező diákok szakmai tevékenységét segítse, ösztönözze és koordinálja. A Szakkollégium ehhez tagjai számára megteremti a megfelelő
infrastrukturális és tudományos szellemi környezetet, hogy a szakkollégisták tudását, felkészültségét és lehetőségeit szélesítve megalapozza a jövő értelmiségi bázisát és öregbítse a Széchenyi István Egyetem és a közgazdasági képzés jó hírnevét.

Galéria

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 14:00 - 16:00
Véradás 10:00 - 16:00
Hallgatói klubkoncert 19:00 - 23:00
Hallgatói klubkoncert 20:00 - 23:00

Elérhetőségeink

Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium

9026 Győr, Egyetem tér 1.

kautz@sze.hu

Programigazgató:

Dr. habil Szigeti Cecília PhD - egyetemi docens (szigetic##kukac##sze.hu)