Rólunk

Széchenyi István Egyetem elsõ szakkollégiuma a közgazdász szakkollégium volt. 1997 szeptemberében alapítottuk meg dr. Ferenczi Zoltán vezetésével, Gyõri Széchenyi Szakkollégium néven. Az eddig eltelt tizennégy év alatt közel száz hallgató vett rész a szervezet munkájában. 2002 õszétõl Farkas Péter vezetésével kezdte meg működését a szakkollégium, amelyet az évek során Németh Szilárd, Platz Petra jelenleg pedig Szigeti Cecilia irányításával végzi munkáját. 2003-ban a gyõri születésû közgazdász és jogász nevét vette fel, s így jelenleg a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium nevet viseli. A Szakkollégium a legkiválóbb gazdasági képzésben résztvevõ diákok számára kínál a hagyományos egyetemi, fõiskolai képzés keretein túlmutató színvonalas szakmai munkát valamint rendkívül jó közösségi életet. A diákok egy írásbeli jelentkezésbõl és egy szóbeli meghallgatásból álló felvételi eljárás után kerülhetnek be a szakkollégiumba. 

A jó hangulatban mûködõ szakkollégiumban a diákok kiemelt minõségû elhelyezést kapnak, ezzel is elismerve tevékenységüket. Lehetõségük van olyan kurzusok hallgatására, amelyek az egyetemen oktatott tárgyak között nem találhatóak meg. Az általunk szervezett elõadásokon személyesen találkozhatnak a szakma (tudomány és vállalkozások) elismert szakembereivel. A Szakkollégium tevékenységéhez szorosan hozzátartozik a tudományos diákköri tevékenység, ahol rendszerint eredményesen szerepelnek hallgatóink. Minden év õszén megrendezzük a hagyományos konferenciánkat, amely az ország különbözõ szakkollégiumaiból érkezõ hallgatók mellett 2004-tõl már a Széchenyi István Egyetem doktori iskolájának hallgatói számára is megjelenési fórumot biztosít.  

2003 februárja óta minden évben a Kautz Gyula Kazdaságtudományi Karral közösen megrendezzük az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (opev.sze.hu), ahol az ország gazdasági felsõoktatási intézményeibõl érkezõ négy fõs csapatok mérik össze tudásukat egy valós vállalati probléma megoldása során. A versenyen a hallgatók gyakorlati tudást szerezhetnek és kapcsolatba kerülhetnek vállalati szakemberekkel. A szakkollégiumban a közösségi életet színesíti a minden évben megrendezésre kerülõ nyári tábor, a közös kirándulások, valamint a 2003-2004 tanévtõl a szenior találkozó is.

Köszöntő

A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium a Széchenyi István Egyetem első szakkollégiuma, amely 1997. szeptember 21-én alakult Győri Széchenyi Szakkollégium néven. Szakkollégiumunk célja, hogy a gazdaságtudományok iránt érdeklődő tehetséges, ambiciózus, alkotási vággyal rendelkező diákok szakmai tevékenységét segítse, ösztönözze és koordinálja. A Szakkollégium ehhez tagjai számára megteremti a megfelelő
infrastrukturális és tudományos szellemi környezetet, hogy a szakkollégisták tudását, felkészültségét és lehetőségeit szélesítve megalapozza a jövő értelmiségi bázisát és öregbítse a Széchenyi István Egyetem és a közgazdasági képzés jó hírnevét.

Galéria

Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium

9026 Győr, Egyetem tér 1.

kautz@sze.hu

Programigazgató:

Vinkóczi Tamás - egyetemi tanársegéd (vinkoczi.tamas@sze.hu)